Тази неделя пред Мариян Станков - Мон Дьо бившият депутат Калина Крумова

...
Тази неделя пред Мариян Станков - Мон Дьо бившият депутат Калина Крумова
Коментари Харесай

Калина Крумова: Донор съм на яйцеклетки

Тази неделя пред Мариян Станков - Мон Дьо бившият народен представител Калина Крумова - Захариева призна, че е донор на генетичен материал.

" Трябва да приказваме по-честно на тази тематика. Вярвам, че не е нужно някой да си отиде от този свят, с цел да даде живот. В началото на годината замразих свои яйцеклетки, тъй като природата е непредвидима. Надявам се да не ми се постанова инвитро, само че към този момент има дами, които на 30 години имат привършен яйчников запас. Все отново аз съм на 38 и е хубаво човек да се застрахова.

Изключително признателна съм на тази смяна в наредбата. Искам тези дами, които чакат да знаят, че има кой да им даде. Няма общ указател на чакащите. Когато започнах да се занимавам със сурогатно майчинство, чух доста противен въпрос  - за какво се занимаваш, откакто си имаш дете. Това обикновено ли е? Има едни хора, които обичат да вървят по благотворителни мероприятия.

Много постоянно, в случай че се загледаме по фотосите от тези събития, ще забележим, че менюто по масите, бижутата и тоалетите на гостите, надвишават в пъти бюджетите, които се търсят за дадената идея. За мен това е двуличие. Защо българките с репродуктивни проблеми, които имат потребност от сурогатна майка, ги караме да се усещат като нарушители и да вървят в Украйна, с цел да имат легално дете. Призовавам ги да опишат историите си, тъй като те са герои, а не нарушители ", показа Захариева по Нова тв. 

Според нея има толкоз нуждаещи се от донори дами, тъй като не се прави профилактика. " Не излиза наяве в точния момент, че жената е с привършен яйчников запас. Превенцията трябва да бъде държавна политика. Лекарите би трябвало да споделят би трябвало да направиш това и това проучване ", разяснява още някогашният народен представител. И добави, че не съжалява, че е била в политиката.

" Няма неприятен опит, има погрешно взети уроци. Грешката ми е, че там, където трябваше да вляза с бутонките, допирах с кадифена ръкавица ", разясни Калина Крумова-Захариева.

Тя разяснява и зачестилите смъртни случаи при произшествия с дрогирани и пияни водачи.

" Онзи ден беше първият образователен ден. Всяка година приблизително една класна стая остава празна поради деца, които са починали в произшествия. Вече се опасяваме не от това, че може да убием някой, в случай че караме пили, а че може да ни вземат колата. Що за мислене е това? ", попита някогашният народен представител.

Калина Захариева показа повече и за персоналния си живот по време на изявлението.

" Боби за ме не като дъга. Като всяко обикновено семейство, и ние спорим за битовизми. Няма идеална двойка ", заключи тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР